anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z odbiorem programów cyfrowych z TV kablowej

zibi1969
Początkujący

Problem z odbiorem programów cyfrowych z TV kablowej

Witam
46W5500 mam podłączony TV kablową z pakietem cyfrowym ale mam problem znaleźć kanały cyfrowe , TV znajduje tylko 1 kanał TVN HD a jest ich 55.
Czy ktoś wie jaka może być przyczyna że TV nie umie znaleźć reszty kanałów cyfrowych ?

7 ODPOW. 7
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Kablówkę masz puszczoną przez dekoder, czy bezpośrednio do LCD? Skontaktuj się z dostawcą kablówki, duże prawdopodobieństwo że nie zdążył uaktywnić Ci tych kanałów w abonamencie. W jakiej kablowej dostarczają 55 kanałów HD? Ile za to płacisz?

zibi1969
Początkujący

Kablówkę mam puszczoną prosto do LCD .
Nie pisałem że mam 55 kanałów HD,tylko że znalazł mi 1 kanał TVNHD

Zimny_
Użytkownik

zibi1969 napisał(a):

Nie pisałem że mam 55 kanałów HD,tylko że znalazł mi 1 kanał TVNHD

Wiem, żartowałem :D

Wracając do tematu. Jeśli poprawnie wyszukujesz kanały (zakładam, że tak - bo nie jest to skomplikowane) to nie jest z winy LCD. LCD jest wyposażony w odpowiednie dekodery i tuner telewizji cyfrowej. Musisz się zgłosić do Biura Obsługi Abonenta UPC i przedstawić im problem. Trochę poczytałem na ten temat i takie przypadki zdarzały się ludziom z różnymi telewizorami. Wtedy albo tym osobą zmieniali kabel, albo dawali moduł warunkowy, albo instalowali dekoder.

zibi1969
Początkujący

Kontaktowałem się z kablówką- stwierdzili że jest puszczony za słaby sygnał i do końca tygodnia się uporają z moim problemem.

Zimny_
Użytkownik

No właśnie. Jak możesz, to napisz jak to wygląda po "uporaniu się" z tym problemem przez UPC. Jeśli chodzi o wzmocnienie sygnału to niektóre osoby miały problem z jakością sygnału i przycinającym się obrazem (efekt słabego cyfrowego sygnału). Również UPC bez problemu naprawiało te defekty.

Mairj23
Początkujący

Witam, nie wiem czy dobrze wywnioskowałem z dyskusji, ale w takim razie bez znaczenia jest czy puszczę sygnał przez dekoder (mam cyfrowy Aster) czy bezpośrednio do TV (mam W5740) ?

Zimny_
Użytkownik

Zależy. Niektóre kablówki puszczają sygnał albo rozkodowany, albo taki który potrafi rozkodować telewizor (tuner telewizyjny). Jeśli masz dekoder to zakładam, że niestety Twój operator dodatkowo koduje ten sygnał, a w dekoderze masz jakąś kartę która dekoduje go i puszcza dalej. Zawsze możesz spróbować. Jeśli nie będzie działało, możesz zadzwonić do dostawcy kablówki i zapytać się o moduł CAM do telewizora. Tylko ostrzegam, nie każdy moduł jest kompatybilny. Więc jeśli mają, zastrzeż możliwość wymiany na inny.