Podziel się wrażeniami!
Witam
46W5500 mam podłączony TV kablową z pakietem cyfrowym ale mam problem znaleźć kanały cyfrowe , TV znajduje tylko 1 kanał TVN HD a jest ich 55.
Czy ktoś wie jaka może być przyczyna że TV nie umie znaleźć reszty kanałów cyfrowych ?
Kablówkę masz puszczoną przez dekoder, czy bezpośrednio do LCD? Skontaktuj się z dostawcą kablówki, duże prawdopodobieństwo że nie zdążył uaktywnić Ci tych kanałów w abonamencie. W jakiej kablowej dostarczają 55 kanałów HD? Ile za to płacisz?
Kablówkę mam puszczoną prosto do LCD .
Nie pisałem że mam 55 kanałów HD,tylko że znalazł mi 1 kanał TVNHD
zibi1969 napisał(a):
Nie pisałem że mam 55 kanałów HD,tylko że znalazł mi 1 kanał TVNHD
Kontaktowałem się z kablówką- stwierdzili że jest puszczony za słaby sygnał i do końca tygodnia się uporają z moim problemem.
No właśnie. Jak możesz, to napisz jak to wygląda po "uporaniu się" z tym problemem przez UPC. Jeśli chodzi o wzmocnienie sygnału to niektóre osoby miały problem z jakością sygnału i przycinającym się obrazem (efekt słabego cyfrowego sygnału). Również UPC bez problemu naprawiało te defekty.
Witam, nie wiem czy dobrze wywnioskowałem z dyskusji, ale w takim razie bez znaczenia jest czy puszczę sygnał przez dekoder (mam cyfrowy Aster) czy bezpośrednio do TV (mam W5740) ?
Zależy. Niektóre kablówki puszczają sygnał albo rozkodowany, albo taki który potrafi rozkodować telewizor (tuner telewizyjny). Jeśli masz dekoder to zakładam, że niestety Twój operator dodatkowo koduje ten sygnał, a w dekoderze masz jakąś kartę która dekoduje go i puszcza dalej. Zawsze możesz spróbować. Jeśli nie będzie działało, możesz zadzwonić do dostawcy kablówki i zapytać się o moduł CAM do telewizora. Tylko ostrzegam, nie każdy moduł jest kompatybilny. Więc jeśli mają, zastrzeż możliwość wymiany na inny.