anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z kdl 46hx800

profile.country.pl_PL.title
modern12
Początkujący

Problem z kdl 46hx800

Witam

Zakupiłem wczoraj TV, podłączyłem do prądu, włączam... i nic. Zielona lampka się świeci, ale fonii ani obrazu nie ma. Co ciekawe, po podpięciu laptopa przez HDMI, w ustawieniach grafiki widnieje jako drugi monitor Sony TV. Dodam jeszcze, że co jakieś 2 minuty telewizor wyłącza się całkowicie (gasną obie lampki i towarzyszy temu "prztyknięcie" jak przy włączaniu) na jakieś 2 sekundy i włącza się na nowo. Zgłosiłem to już w serwisie, ale niestety w miejscowym MM mieli tylko ten i muszę czekać prawie tydzień na sprowadzenie nowego z WaWy.

3 ODPOW. 3
Ravi-----
Początkujący

Niestety żaden sprzęt nie jest w 100% bezawaryjny, po prostu trafiłeś na felerny egzemplarz, dobrze, że (a przynajmniej tak zrozumiałem) sprawę załatwiasz przez sklep będzie szybciej niż zgłaszając naprawę gwarancyjną...

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Widzisz, zawsze przed zakupem sprawdza się, czy działa. W każdym sklepie masz taką możliwość. MM czyli Media Markt? Moim zdaniem kupowanie w takich sklepach zawsze jest bardziej ryzykowne niż w mniejszych. Na pewno nie ma na to zasady....

Ravi-----
Początkujący

Z jednej strony tak, z drugiej procedura wymiany telewizora który nie działa od nowości nie jest skomplikowana i z tego tytułu nie robią większych problemów, w mniejszym sklepie możemy być na dobrą sprawę odesłani do skontaktowania się z serwisem. Wiadomo wszystko ma swoje plusy i minusy.