Podziel się wrażeniami!
Witam Państwa ponownie.
Zauważyłem u siebie dziwną rzecz z audio, więc tak oglądam przekaz cyfrowy ze Skrzycznego jest tam kilka programów nie będę wymieniał jakich bo to nie o to chodzi tylko ca chwile przycisza mi się dźwięk zacina się, obraz jest ok. antena siatkowa, sygnał jest bardzo bobry pytanie czy to coś z tv czy z tym przekazem? nie jestem znawcą i nie chciałbym coś regulować o czym nie mam pojęcia. Czy ktoś z okolic Bielska mógłby podzielić się swoimi spostrzeżeniami jak to wygląda u Was w domu?
Pytanie jeszcze mam takie, kiedyś pewnego ranka w sobotę przypadkowo przełączyłem pilotem na jakiś tam kanał i pokazała się chyba słowacka bądź czeska tv, więc przeszukałem dalej inne kanały i znalazłem więcej tych stacji oraz jeszcze radia, ale moje radość trwała dość krótko bo tylko jeden dzień, czy może ktoś łapie te stacje? co by trzeba było zrobić aby to złapać? czy jakiś inny dodatkowy zmak do anteny czy inny ?
Będę wdzięczny za sugestie
pozdrawiam Darek z Bielska
W menu ustawień dźwięku masz funkcje które mogą wywoływać podobny efekt. Przejdź do opcji o zobacz funkcje: "automatyczna głośność", "uwydatnianie dźwieku" "optymalizacja dźwięku" i "wzmacnianie dźwięku". Bez obawy dostosuj dźwięk do swoich preferencji. Jeśli coś przestawisz, możesz wyzerować ustawienia korzystając z funkcji w tym samym menu ust. dź. "zerowanie".
Co do czeskiej telewizji, musisz zlokalizować nadajnik i na niego skierować antenę. Wiem na na pewno w Ostrawie jest mocny sygnał, może jeszcze sięga do Bielska. Od krótkiego czasu Słowacja też testuje swoją telewizję cyfrową, przygraniczne miejscowości łapią odbiór.