Podziel się wrażeniami!
Witajcie
Jestem posiadaczem KDL 46 V5500 I byłem bardzo zadowolony z zakupu do czasu aż zacząłem czytać trochę na forum - i namieszałem sobie w głowie. Niestety nie miałem okazji porównać go z W 5500 więc nie mam skali. Wszyscy piszą, że W jest duużooooo lepszy. Choć jak porównywałem oba modele na stronie sony to zasadnicza różnica była w -technologii Motionflow 100Hz. Powiedz mi czy ma to naprawdę takie znacznie? Czy obraz jest aż taaak duuuużo lepszy niż V-ce.Na tyle lepszy aby dopłacić 1500 pln. Bo spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni mówią, że różnica jest widoczna gołym okiem,
Inni, że zależy co się ogląda - np sport, a jeszcze inni, że różnice widać przy oglądaniu TV SD a przy HD różnica prawie żadna
Mnie i tak zależy na oglądaniu filmów z dvd i BR.....
I w tym całym zamieszaniu przeszła mi nawet myśl aby go sprzedać i kupić W (a ten kupiłem niecałe 2 mies temu)- Jak moja lady by się dowiedziała to biada
pozdrawiam
Jeśli nie oglądasz TV z 1-2 metrów i sygnał HD (DVD lub Sat) to jakość obrazu będzie dobra ,
naprawdę dużą różnice w obrazie zauważysz w LCD z 200Hz odświeżaniem więc szkoda kasy na wymianę TV .
irek6311 napisał(a):
LCD z 200Hz odświeżaniem