anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Motionflow 100Hz

profile.country.PL.title
sihborx
Poszukiwacz

Motionflow 100Hz

Witajcie
Jestem posiadaczem KDL 46 V5500 I byłem bardzo zadowolony z zakupu do czasu aż zacząłem czytać trochę na forum - i namieszałem sobie w głowie. Niestety nie miałem okazji porównać go z W 5500 więc nie mam skali. Wszyscy piszą, że W jest duużooooo lepszy. Choć jak porównywałem oba modele na stronie sony to zasadnicza różnica była w -technologii Motionflow 100Hz. Powiedz mi czy ma to naprawdę takie znacznie? Czy obraz jest aż taaak duuuużo lepszy niż V-ce.Na tyle lepszy aby dopłacić 1500 pln. Bo spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni mówią, że różnica jest widoczna gołym okiem,
Inni, że zależy co się ogląda - np sport, a jeszcze inni, że różnice widać przy oglądaniu TV SD a przy HD różnica prawie żadna
:c7 :c7 :c7 :c7 :c7 :c7 :c7 :c7
Mnie i tak zależy na oglądaniu filmów z dvd i BR.....
I w tym całym zamieszaniu przeszła mi nawet myśl aby go sprzedać i kupić W (a ten kupiłem niecałe 2 mies temu)- Jak moja lady by się dowiedziała to biada
pozdrawiam

2 ODPOW. 2
irek6311
Początkujący

Jeśli nie oglądasz TV z 1-2 metrów i sygnał HD (DVD lub Sat) to jakość obrazu będzie dobra ,
naprawdę dużą różnice w obrazie zauważysz w LCD z 200Hz odświeżaniem więc szkoda kasy na wymianę TV .

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

irek6311 napisał(a):

LCD z 200Hz odświeżaniem

Nie chodzi o odświeżanie, tylko o ilość klatek na sekundę. Wpływa to na płynność obrazu. Jakość obrazu będzie taka sama, ale płynność lepsza. Czy jest sens zmiany? Wszystko zależy od osoby która posiada ten LCD. Jeśli podoba Ci obraz, to nie ma sensu. Jeśli oczekujesz czegoś lepszego, to dlaczego nie. 100Hz jest przydatne przy szybkich scenach. Przy statycznych nie jest to widoczne.