Podziel się wrażeniami!
Podłączyłem laptopa przez kabel D-sub doTV KDL-40EX402 i uzyskałem obraz ale nie mogę sobie poradzić z głosem.Czy ktoś wie jak uzyskać głos w TV.
Przez D-sub nie ma możliwości przesłania dźwięku, w tym celu potrzebujesz przewodu mini jack- mini jack. Podłączasz go wtedy do wyjścia słuchawkowego w laptopie, a przy telewizorze wejścia znajdującego się bodajże obok złącza monitorowego.
Dziękuję za odpowiedź,tak też myślałem,ale chciałem się upewnić.Trochę szkoda,że nie pomyślał ktoś,że można poprowadzić jeszcze jedno wejście audio w tym wtyku skoro nie wszystkie są wykorzystane.Jurek
To kabel monitorowy jeszcze bardzo starej daty... Teraz standardem jest HDMI, a do DVI też został wprowadzony dźwięk.
Prosiłbym o jakiś symbol lub trochę więcej o tym kablu divi z wyjściem audio.Z góry dziękuję.
http://img156.imageshack.us/img156/3844/dviconnector.jpg
Takie powinno być w komputerze to DVI. Tylko teraz jeszcze trzeba by było doszukać w dokumentacji karty graficznej czy karta potrafi przesłać dźwięk tym kablem. Następnie zakupić odpowiedni kable DVI->HDMI.
Niektóre karty graficzne w komputerach (rzadziej) i laptopach (ostatni prawie w każdym) mają po prostu wyjście HDMI które z zasady powinno być razem ze dźwiękiem (chodź bywają przypadki że czasami nie działa).
W każdym razie D-Sub + kabel Audio mini jack - mini jack (męsko-męski) też jest dobrym rozwiązaniem 
Dziękuję za odpowiedź.Niestety w moim laptopie nie ma tego DIVI co na zdjęciu tylko ten niebieski D-SUB.Wypróbowałem ten drugi sposób i działa ok.Myślę,że to mi wystarczy-głos jest dobry,obraz b.dobry.Jestem usatysfakcjonowany tym rozwiązaniem.
Szczerze, to nie widziałem zbyt dużej różnicy przy podłączeniu komputera hdmi i d-sub. Może przy filmach hdmi jest ładniejsze. Do tekstu wydaje się d-sub lepsze.
Odnoszę podobne odczucie. Kiedyś HDMI wydawało się dla mnie lepsze (analizując sam obraz). Jednak później ktoś mi powiedział, że do pracy w Internecie, z programami typu Płatnik, Exel, czy z dokumentami lepiej pracuje się na analogowym D-sub. Sprawdziłem i faktycznie wydaje się ładniej. Być może to autosugestia, na mnie podziałało.