Podziel się wrażeniami!
Witam, mam problem z odbieraniem kanałów(P.Cyfrowy) w całym ekranie. Jeśli ustawię na zoom to inne kanały są zbyt powiększone.
reuta napisał(a):
:c3 Witam, mam problem z odbieraniem kanałów(P.Cyfrowy) w całym ekranie. Jeśli ustawię na zoom to inne kanały są zbyt powiększone.
Nie wiem jaki masz dekoder od Cyfrowego Polsatu, ale powinna być w dekoderze taka opcja jak format obrazu. Ustaw taki format, jaki ma telewizor.
Ustawienie tych samych formatów, na urządzeniach, powinno załatwić sprawę.
Niestety nie zawsze, ale w większości przypadków masz racje. Czasami kanały same w sobie puszczają dziwny format, dekoder nei wyrabia i LCD musi nadrobić. Ale wiadomo, po to jest formatowanie w LCD.
Ustawiłem w menu na wył. i nie działa. Dokoder mam MINI, i nie umiem skorygować aby było tak samo jak w TV.Pozdrawiam.
Kompletnie nie znam Cyfrowego Polsatu, nigdy nie korzystałem z ich usług. Ale powinno być podobnie jak w cyfrze, lub w Nce. Musisz wejść w menu, poszukać ustawień obrazu. Muszą gdzieś być. I tam też powinna być zakładka "format obrazu" albo coś w tym rodzaju. W niej możesz dostosować format do LCD.
Na LCD spróbuj ustawić na WIDE. Ja tak mam i wszystko jest pięknie.
Ustawienia u mnie (N - telewizja nowej generacji, z ciągle zawieszającym się dekoderem )
- autoformatowanie włączone
- ustawienie na wide
- dodatkowo o czym już wspominał Zimny, należy ustawić obraz panoramiczny w dekoderze i w przypadku N ( o ile dekoder się nie zawiesi w międzyczasie, bo wtedy trzeba go zrestartować ) rozciąganie. Rozciągany będzie sygnał 4:3, 16:9 będzie zostawiany w spokoju.
Tak to mam chyba ustawione, a może już mi się coś pomieszało, przez ten ciągle wieszający się dekoder 
Jeśli wiesz Ci się dekoder Nki, to zanieś go do jakiegoś punktu gdzie sprzedają Nke i wymień. W większości salonów Nki wymieniają je bez problemu. Powiedz tylko dlaczego chcesz wymienić i będziesz miał problem z glowy. Oczywiście, nie wiadomo czy kolejny nie będzie pozbawiony wad, ale warto spróbować. Mój dekoder Nki chodzi jak szwajcarski zegarek: szybko, sprawnie i nie zacina się. Tylko nie zapomnij wziąc ze sobą pudełka i umowy.
Jak odpędzę kochaną żonkę od LCD to pogrzebię trochę. A co do zawiech to ja także miałem wymieniałem już dwa i dopiero ten trzeci okazał sie ok. Koleś w punkcie ściemniał że to wina zasilacza. Był w błedzie.