anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

dlugie włączanie TV

profile.country.pl_PL.title
slakor1
Początkujący

dlugie włączanie TV

Witam
Kupiłe nie dawno TV 37V5500 włączam go pilotem i czekam około 15 s zanim pokarze sie obraz, czy tak powinno byc czy powinien wczsnieji się włączyć. Może ktoś mi to wyjaśnić?

5 ODPOW. 5
Zimny_
Użytkownik

Proponuję w ustawieniach przeprowadzić automatyczną inicjalizacje, i tam jako środowisko wybrać dom, oraz również w ustawieniach włączyć funkcję "szybki start". Będzie szybciej. Nawet na początku włąvczyć "szybki start" a jak nie pomoże to dopiero aut. inicjalizacje.

slakor1
Początkujący

Ustawię szybki start najpierw może będzie szybciej. Odezwę się i napiszę jaki będzie efekt.

slakor1
Początkujący

Zimny dzieki za podpowiedż ustawiłem Szybki Start i włącza się szybko tylko pobór prądu sie zwiększył no ale "coś za coś"

Zimny_
Użytkownik

No niestety, coś za coś. Ale różnica w poborze prądu jest niewielka. Dużo więcej ciągną urządzenia nie wyłączane na noc, czy przy wyjściu do pracy. Od momentu gdy zacząłem wyłączać ładowarki z gniazdka, wyłączać listwy jak nie ma mnie w domu, lub śpię wydatki na prąd spadły tak, że różnica jest widoczna.

slakor1
Początkujący

Masz racje co do poboru prądu że jest duży gdy urządzenia nie wyłącza sie na noc, u mnie listwy też sa powlączana chyba zaczne je wyłaczć chociaż gdy wyjeżdzam na dłużej