Podziel się wrażeniami!
Witajcie.
Dzisiaj w reklamie radiowej usłyszałem hasło Bravia Internet Video które od razu mnie zaciekawiło. Okazuje się, że Sony uruchamia dostęp do zawartości różnych portali udostępniających video m.in. YouTube w swoich nowych modelach produktów m.in. telewizorów Bravia. Link do prezentacji tej funkcji na YouTube oraz notka prasowa ze stron Sony.
Dzwoniłem też przed chwilką do Działu obsługi klienta Sony z zapytaniem czy i ew. kiedy ta funkcja będzie dostępna w poprzednich modelach (np. 37W5500 który ja mam) lecz na dzień dzisiejszy pracownicy infolinii nie mają takich informacji. Dostałem odpowiedź aby przeglądać strony www supportu na których taka informacja się pojawi jak Sony zdecyduje się udostępnić tę funkcję w starszych produktach.
Pozdrawiam
Sulik
O BIV (Bravia Internet Video) było całkiem głośno już w tamtym roku. We wrześniu Sony podało pierwsze informacje na ten temat tej technologii. Jest ona zastosowana w nowych modelach. Widziałem jej działanie na Open House, nawiguje się łatwo i przyjemnie. Możliwość korzystania z zasobów Internetu w telewizorze to rewelacyjny pomysł i powinien być już od dawna stosowany.
O możliwości aktualizacji softu ze starszych serii, do użyteczności nowych pierwsze słyszę. Ciekawe pomysł, ale wykonanie może być cięższe...
Zimny napisał(a):
O BIV (Bravia Internet Video) było całkiem głośno już w tamtym roku. We wrześniu Sony podało pierwsze informacje na ten temat tej technologii. Jest ona zastosowana w nowych modelach. Widziałem jej działanie na Open House, nawiguje się łatwo i przyjemnie. Możliwość korzystania z zasobów Internetu w telewizorze to rewelacyjny pomysł i powinien być już od dawna stosowany.
O możliwości aktualizacji softu ze starszych serii, do użyteczności nowych pierwsze słyszę. Ciekawe pomysł, ale wykonanie może być cięższe...
Mam model W4500. Gdyby była możliwość aktualizacji o funkcjonalność DLNA i BIV nowych modeli, nie myślałbym o zmianie na nowszy. W tym momencie to jest jedna z nielicznych rzeczy jakich mi brakuje. No i przez to pewnie zmienię model na nowszy... Funkcje BIV dla mnie są bardzo fajne i często bym z nich korzystał. Do tego połączenie bezprzewodowe...
Mam nadzieję że softem da się to aktywować
http://esupport.sony.com/US/perl/swu-do ... 3&os_id=25
Tutaj coś w opisie jest o BIV...
pzd
Tak, tylko link jest do modelu występującego tylko w Stanach, W5100. Nie wiem jaką funkcjonalność miał ten model wcześniej. Być może to jest coś jak europejski W5500, więc może do tych zrobią aktualizacje... Poczekamy, zobaczymy.