Podziel się wrażeniami!
Będę bardzo wdzięczna za pomoc w zlokalizowaniu błędu/usterki i pomoc w naprawie telewizora SONY BRAVIA KD - 55XE8596
1. Włączyłam film w aplikacji hbo na telewizorze i wszystko było ok. Później obraz zrobił się zaśnieżony (w kolorze fioletu), choć film był jeszcze wtedy widoczny. Po krótkim czasie ekran telewizora zrobił się czarny ale dźwięk pozostał. To już 7 dzień i nic się nie zmienia. Telewizor ma 4 lata.
2. Wyciągnęłam wtyczkę od telewizora z prądu i włączyłam ponownie, następnie zresetowałam telewizor klikając przycisk, który znajduje się z tyłu telewizora, wymieniłam w pilocie baterie, nic nie pomogło.
3. Nie posiadam telewizji naziemnej, ani żadnej innej, więc do telewizora nic nie jest podłączone. Z telewizora jedynie wychodzi kabel zasilający, który podłączam do kontaktu.
Czy Wam też coś podobnego się zdarzyło?
Rozumiem, że nic sie nie pokazuje na ekranie, nawet menu? Jeśli tak, to jedynie serwis pozostaje i nie koniecznie musi to być gruba usterka.
Kontaktuj się z serwisem, bo jeśli nie ma obrazu to nawet ustawień fabrycznych nie ma jak wywołac...