Podziel się wrażeniami!
Czy ktoś może mi wyjaśnić jak działa "quick on' w tej kamerce.Kupiłem ją ze względu na tę funkcję właśnie...i trochę jestem rozczarowany albo coś źle robię
Działa to mniej więcej tak, że quick on to jakby szybkie przełaczenie z trybu uśpienia do trybu gotowości a nie do trybu nagrywania O ZGROZO.
Może ktoś potwierdzić, czy jest to prawidłowe działanie ?
Druga sprawa, w czasie nagrywania włącza się żółta dioda zasilania pomimo tego, że kamera zasilana z baterii a nie ładowarki-troche mnie to irytuje-powinna być wyłączona.
Dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
to jest "quick on" a nie "quick rec" więc funkcja działa poprawnie a dokładnie tak:
masz włączona kamerę naciskasz przycisk ona przechodzi w stan uśpienia (po określonym czasie w ustawieniach całkowicie się wyłączy) jeśli przed tym czasem naciśniesz znowu guzik ona poniżej 1sec będzie gotowa do nagrywania. Włączenie kamery (nie używając trybu uśpienia) zajmuję około 3-4 razy dłużnej.
tego się niestety obawiałem i zastanawiam się po co funkcja quick on skoro i tak trzeba dodatkowo wcisnąć rec. Sama funkcja quick on jest bezużyteczna, bo i tak w trybie uśpienia może być 10, czy max 20 minut a potem normalne włączanie. Przewidziałem to niestety i dokupiłem baterię FH100 niech pracuje w trybie ciągłym parę godzin, niestety założenie miałem takie, żeby szybko włączyć nagrywanie i uniknąć ciągłego nagrywania.
A może jakaś podpowiedź co do lampki ładowania, która w świeci w trybie nagrywania (zasilanie baterią)
Dziękuję za ev. wskazówki i pozdrawiam,
Nie mam już tej kamery na stanie żeby sprawdzić zachowanie kontrolki...... A co do quick on to trzeba przed zaczęciem nagrywania jeszcze skadrować kamera musi złapać ostrość oraz ekspozycję balans bieli itd....
Szanowni Państwo,
Rozumiem Państwa ostatni wpis jako "nachalny lansik".
Temat dotyczył quick on, którento działa do dupy, czyli w bardzo wąskiej grupie zastosowań.
Wybór tej kamerki uważam za bardzo słuszny i celowy, ponieważ po 6-ciu latach posiadania DCR TRV nastał wreszcie godny następca. Jest jeszcze czas na zakup, bo kamerka jest wychodząca a następca ma tylko większy dysk co jest oczywiście ...WADĄ, że o podwójnej cenie nie wspomnę.
Reasumując przycisk quick on jest przyciskiem quick on...znacie może kamerki quick rec
Pozdrawiam,