- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Prosze o Wasze opinie
Bardzo zależy mi na Waszych opiniach. Nie koniecznie muszą być pozytywne, chcę by były szczere. Jestem 100% amatorka i krytyka mnie nie zdziwi. A każda uwaga będzie dla mnie wskazówką. Bo ja fotografuje wszystko, naturę, martwe przedmioty. Będę dodawać różne fotki i czekac na opinie:D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
jeszcze jedno moje ulubione:D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam problem z tym zdjęciem. Chciałam żeby to kieliszek był na pierwszym planie a ta świeczka mimo tego ze z przodu to jego tłem. Ale chyba coś mi nie wyszło:( jak uzyskać pożądany efekt?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
to chyba mało realne z fizycznego punku widzenia? jak swieczka bedaca na pierwszym planie moze byc z tylu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witamy na forum.
Pierwsza rzecz staraj się numerować zdjęcia - bedzie łatwiej je komentować:)
Z pierwszych trzech podoba mi się pierwsze.
Drugie nie - ponieważ nie wiem co jest jego tematem - całość mocno się zlała.
Trzecie - ucięte wierzchołki drzew, staw po prawej.
Twoje ulubione drzewo - niestety moim nie będzie - ponieważ nie jest całe, z prawej wcina się drugie i dodatkowo ten słup elektryczny.
Krówka - byłoby fajnie gdybyś podczas robienia zdjęcia przesunęła się lekko w prawo i nieco kucnęła. Dlaczego tak? Ponieważ zasłoniłabyś te krówki w drugim planie i wzrok widza skupiła na głównym obiekcie:)
Co do kieliszka - nie wiem jak to zrobić. Poza przestawieniem świeczki do tyłu:)
A tak przy okazji to proponuję lekko wyostrzyć zdjęcia po zmniejszeniu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
sadam dziękuje za te uwagi bo teraz sama widzę że zrobiłam parę głupich błędów, które mogły by te zdjęcia bardzo poprawić. Ale ja jestem początkująca i korzystając z Waszych rad pewnie się dużo nauczę:D i moje ulubione już tez nie jest moim ulubionym bo masz racje w tej kwestii ale ja zrobie nowe przy dobrej pogodzie i wstawię:D
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Agusia dorwała aparat i zrobiła to i owo. Co myślicie? tylko zaznaczam ze mój aparat nie jest z wyższej półki, ale chce kupić sobie A350, tylko brak środków:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
przyroda cudna.
piękne widoczki...
niestety nie podoba mi się świeczka z kieliszkiem, popracuj trochę nad ostrością, jak robiłaś to zdjęcie w makro to odsuń trochę aparat od świeczki i od razu będzie inny efekt.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
7 sympatyczna, byłaby całkiem fajna gdybyś umieściła kwiatek z owadem (najlepiej gdyby był przodem do nas, no ale to bywa trudne) w mocnym punkcie, czyli jakieś dwa centymetry w lewo.
8 nieszczególne, może gdyby była mniejsza GO?
9 lepiej niż lato2. Żal tylko przepalonego nieba. Może gdybyś przycięła lewą stronę? Albo od razu zrobić pionowy kadr.
Pamiętaj, że aparat to tylko narzędzie. Zdjęcie robi fotograf.
A tak przy okazji, jeżeli chcesz podpatrzeć jak wyglądają drzewa na zdjęcia polecam ten album:
http://www.klubkm.pl/forum/showthread.php?t=6384
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »