anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

sony alpha a5100 zdjęcia selfie

profile.country.PL.title
Forester68.
Poszukiwacz

sony alpha a5100 zdjęcia selfie

witam

Nie bardzo wiem jakich ustawień używać przy robieniu zdjęć selfie z użyciem dłuższego kijka - mam problem z uzyskaniem ostrości osób na ujęciu. Przy robieniu z na odległość ręki jest ok, natomiast z dłuższego dystansu na kijku wciskam spust i po odsunięciu aparatu na kijku zdjęcie wychodzi z małą ostrością ... czy coś robię nie tak ??? może trzeba ustawić jakieś konkretne ustawienia ???

z góry dziękuję za poradę 

Wojciech

3 ODPOW. 3
profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

Jeżeli ustawiasz ostrość mając aparat blisko siebie,a potem montujesz go na kijku i odsuwasz go od siebie na większą odległość to nie jest możliwe żeby zdjęcie wyszlo ostre. To nie jest telefon z malutką matrycą i jedna głębia ostrości jest relatywnie mała.

profile.country.PL.title
Forester68.
Poszukiwacz

Ok, dzięki za podpowiedź, zastanawiałem się bo jak widzę ten model tj. a5100 ma połączenie wi-fi, stąd zastanawiałem się czy nie ma jakiś modeli kijków z takim połączeniem żeby móc zwalniać "spust" przy pełnej ustawionej odległości kijka ???

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Połączenie wi-fi służy do sterowania aparatem z poziomu aplikacji w telefonie. Jedyne rozwiązanie to znaleźć kijek, który pozwala ustawić i zablokować ostrość, a nie tylko wyzwolić migawkę.