anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV Sony KD-55XG9505 vs słuchawki Bose quietcomfort 35 II

profile.country.PL.title
Konrad79
Poszukiwacz

TV Sony KD-55XG9505 vs słuchawki Bose quietcomfort 35 II

Witam. Posiadam telewizor i słuchawki jak w temacie. Po podłączeniu i sparowaniu obu urządzeń wszystko działa poprawnie aż do momentu wyłączenia słuchawek. Po ponownym włączeniu urządzenia łączą się ze sobą ale w telewizorze nie wycisza się dźwięk - dźwięk mam zarówno w słuchawkach jak i na telewizorze. Po usunięciu sparowania i ponownym połączeniu wszystko wraca do normy. Pytanie czy wiąże się to z jakimiś ustawieniami czy jest to po prostu jakiś błąd? Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? 

5 ODPOW. 5
profile.country.PL.title
Ekspert_Sony
Community Team

Witam,

czy próbowałeś przeprowadzić reset obu urządzeń?

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Konrad79
Poszukiwacz

Tak, resetowałem oba urządzenia. Podpiąłem również słuchawki firmy beats i jest dokładnie to samo. Dodam tylko że obie pary słuchawek z innymi urządzeniami (telefon, komputer) działają bez problemu. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@Konrad79 przekierowałem Twój problem do supportu - oto odpowiedź:

W tej sytuacji warto wyczyścić pamięć podręczną odbiornika i wykonać miękki reset.
Ponadto warto sprawdzić poniższy link związany kompatybilnością urządzeń możliwych do połączenia poprzez BT, jak i zastosowanie odpowiednich ustawień po podłączeniu danych słuchawek:
https://bit.ly/3amSXKM

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
Konrad79
Poszukiwacz

@djrychu bardzo dziękuję za pomoc 👍 Niestety zalecenia supportu nie pomogły i problem nadal występuje. Ostatnio była jakaś poprawka i jest nawet gorzej. W każdym razie znalazłem prosty "walkaround" i nie jest to już tak uciążliwe. 

profile.country.PL.title
kv29ls60k
Użytkownik

Miałem podobnie w modelu XF90, po sparowaniu był dźwięk zarówno w słuchawkach jak i w TV. Ostatnia aktualizacja naprawiła to. Teraz grają tylko słuchawki a oprócz tego, podczas regulacji głośności w słuchawkach pojawia się pasek głośności w TV.